Välkommen till Crystal Dancers Nybro.

Denna sida uppdateras inte längre, gjordes 2007 av (c) Peter Engström, Nybro. PETERENG.com

slide show

Squaredans Nybro, Kvastadansen okt 2010.

Crystal Square Dancers i Nybro bildades i januari 1992. Det var dansare som tillhörde klubbar i Kalmar och Karlskrona som tyckte att det var på tiden att Nybro fick en egen squaredance - klubb. Från och med årsmötet 2002-02-10 beslöts det att klubben skulle byta namn till Crystal Dancers Nybro, då klubben sedan hösten 2000 även anordnar linedance till medlemmarna. Således dansar vissa medlemmar i Crystal Dancers Nybro förutom s.k. modern amerikansk squaredance, också modern linedance. Föreningen har just nu ca. 35 aktiva medlemmar i åldrar från 10 till ca. sjuttio år.

Fyra squaredance festivaler samt några mindre klubbdanser där även linedance kan ingå arrangeras årligen i Nybro. Vidare gör vi uppvisningar vid fester och evenemang av olika slag. Dessutom har vi naturligtvis våra kurser, allt från nybörjare till avancerade dansare.


I Fröseke Folkets Hus firade vi vårt 10 ÅRS JUBILEUM, den 14:e September 2002 med dans och festligheter.

Vårt 15 ÅRS JUBILEUM avfirades i samband med Böda träffen i April månad 2007.

Är du intresserad av uppvisning eller att gå med och dansa squaredans eller linedance med oss, eller varför inte båda? Kontakta någon i klubben eller skicka e-post till ordförande.


Square dance med Crystal Dancers.

Kurserna går igång igen söndagen den 10 januari 2010 klockan 16:00. Vi tränar i Pukebergs klubblokal med A2 till 17:00 och fortsätter med dans kl 17.00, A1, P och M tar en fika paus när vi känner för det och vi dansar till ca 19.30 (eller så länge vi vill)...

Vad är square dance? Det undrar många. Hur gör man?

Man dansar i en fyrkant (square) bestående av 4 par, alltså 4 damer och 4 herrar. En caller styr dansen genom att välja ut vilka turer som ska dansas, ibland gör dansarna fel och ibland blir det fel pga callern. Det är callerns uppgift att hålla reda på dansarna och se till att de kommer hem igen (tillbaka till start positionen). Det finns flera olika nivåer av square dance. Man börjar med basic, sedan mainstream, plus och A1. Det finns även högre nivåer, men de nämnda nivåer är de vi dansar hos oss i Crystal Dancers.

Kom och dansa med oss och vi kan garantera många trevliga danstimmar och många goda skratt!

Ta tillfället i akt att träna både kroppen och hjärnan!!

Crystal Dancers
Lena

Sidan korrigerades den 2010-01-16.